Türk Savunma Sanayii Tartışma Forumu

Tam Bağımsız Bir Türkiye İçin Yerli Savunma Sanayii
Sistem saati: 11 Eylül 2010 01:44

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 84 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı: Türk Tankı Nasıl Olsun?
İletiTarih: 23 Mart 2006 01:38 
Uzaklaştırıldı
Kullanıcı avatarı

UYARILAR: (0%)
Tam dergi kapağı olacak haber.

Arkadaşlar tankımız nasıl olsun fazla uçmadan yani size saçma gelmeyen her türlü fikri paylaşalım.

Bence iki kulesi olsun, top kulesinin üstünde tüfek taretleri.
sadece üfek taretlerini kontrol edecek ekstra mürettabat (tanka adam yaklaşmasın)
Otomatik ana topa eş eksenli makinalı top, ana topun öteki yanına alev silahı.
Gaz ve duman püskürtme yeteneği (şehre girince şenlik olur :D, kusan kusana)
Leo 1 deki gibi kendi ekseni etrafında dönünce kendine siper yapabilmeli
Uçaksavar veya ekstra tanksavar (mermisi bitince geri çekilirken belki tanka rastlar son çare) füzeler.Bu füzelerin ateşlemesi iyi ayarlansın üstündekine mermi çarpınca etkisiz olsun patlamasın, böyle şeyler yapılıyor.Manyetik tetiklemeli basınç ilkesine göre çalışanlar da var)
Hareketli hedefleri kendisi hareketliyken vurabilme yeteneği
gece görüş yeteneği
Üstündeki helikoptere yardım etmek için flareler.countermeasurelar sahte hedef ne diyorsanız artık
Mayınlı araziye karşı iple bomba atıyor yere inince ip gibi dizilen bombalar patlatılıyor bu sistem gerçekten var.
Termal kameralara karşı boya.Bunu da yunan forumunda gördüm.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 23 Mart 2006 15:36 
Yeniçeriler
Kullanıcı avatarı

kodumu oturtsun 8)

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 23 Mart 2006 17:01 
Akıncılar
Kullanıcı avatarı

Hehhee, guzel konu... Madem zihinsel masturbasyon yapiyoruz, bir iki fikir de ben ekleyeyim.

Muratinkinlere ek olarak yada baska bir versiyonda uretilebilir...

* Dusman anti-tank helikopterlerine karsi ana kulenin yanlarinda kendi muhafazalarinin icinde kilitleyip atisa hazir halde 4 adet Stinger fuzesi.

* Yukaridaki muhafazalarin hemen uzerinde atisa hazir TOW ve Hellfire muhafazalari.

* Zoom kabiliyetli termal kamera ve kisa mesafe X-ray kamera. Sehre girince duvarlarin arkasinda saklanan militanlari tespit edip habersizce vurmak icin.

* Ana govdeye yuksek voltajda elektrik verebilme imkani. Tankin uzerine izinsiz cikmaya calisan herkes aninca CIZRT!

* Zirha entegre EMP korumasi ve Elektronik harp yetenegi.

* Zirh uzerine entegre edilecek fotoaktif parcaciklar sayesinde renk degistirme kabiliyeti. (Yari-gorunmezlik.)

* Kriptolu direkt uydu haberlesme unitesi, entegre savas, komuta & kontrol sistemi.

* Personel icin beyni stimule edici maddeler iceren enerji haplari. (Astronotlarin kullandigina benzer.)

* Tank icinde motor kompartmanina gizlenmis, son cagre durumlarda sadece Genelkurmay'dan uydu baglantisiyla gonderilen bir komutla patlatilabilen taktik nukleer (yada biyolojik/kimyasal) savas basligi.

* Tanklara yere siper kazabilme ozelligi kazandirmak icin eklenmis, tankin altina yerlestirilmis robotik kol mekanizmasi. (Bu sistem tankin onune yerlestirilecek elektromiknatislarla tespit edilen mayinlarin etkisiz hale getirilmesinde de kullanilacak.)

* Dizel/Yakit-pili karisimi hibrid turbin motor sistemi (hic yakit yenilemeden Ankara'dan Beijing'e kadar gidip gelebilme yetenegi) -- Abartip nukleer gucle calisan motor diycektim ama bosver. Tankin maliyetini dusuk tutalim. :)

*

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 23 Mart 2006 23:45 
Uzaklaştırıldı

ohh bu dedikleriniz birakin tanka tira bile sigmaz ya :lol:

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 24 Mart 2006 00:22 
Uzaklaştırıldı
Kullanıcı avatarı

Röntgen at tut sistemine göre çalışır

Röntgen ışını verilir ----->MADDE -------> Işın yoğunluğuna göre renk değiştiren madde

Işın kimi yerlerden geçerken zorlanır ışının yoğunluğu kaybolur

Renk değiştiren maddede oluşan görüntü 3. boyutlu değildir.Pestil olsa görünecek görüntü görülür.

Tank sadece atar karşıdan bir tankın yakalaması lazızm aralarında 180 derece açı olması lazım.

En son uratM tarafından, 24 Mart 2006 00:33 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 24 Mart 2006 00:23 
Yeniçeriler
Kullanıcı avatarı

:lol: :lol: maksimum hız 220 km,yakıt tüketimi şehir içi 3.1 şehir dışı 2.1
çöl şartları 4.7
töbe töbe,

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 24 Mart 2006 00:35 
Uzaklaştırıldı
Kullanıcı avatarı

Yapılabilecek şeyler başka forumlarda gördüğünüz tankların özellikleri.Ya da yakın zamanda yapılabileceğine gerçekten inandığınız şeyler

Yoksa bana kalsa insan robotlar salalım yani.Ya da Metal Gear oynadıysanız ondan.Ya da predator da seyrettiğimiz yaratığın giydiği giysiyi giyen askerler yaratalım hatta ona da gerek yok

Nükleeri yollayalım gitsin.

Hatta genetikle oynayalım genetiği yapılmış tohum atalım toprağa hücre kendine göre çoğalsın yerden gerekli mineralleri alsın hücrelerden oluşan tankımız olsun ne diyim :D

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 24 Mart 2006 10:52 
Akıncılar

top yerine yoğunlaştırılmış ışık topu kullansın
yaa gerçege döönerse her türlü hava şartında gece gündüz hedef tespit imha vs. görevlerini yapsın bide çok karmaşık olmasın sende bende biraz eğitim aldıktan sonra tamir edebilelim yani ör:2.dünya savaşında üstün alman tigeri karşısındaki küçük böcek shermanlar o kadar basittiki basit olduğu için hem üretim aşamasında hem tamir aşamasında tiger gibi üstün yetenekli tanklar baş edemediler

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 28 Mart 2006 20:15 
Akıncılar
Kullanıcı avatarı

mürettebat üçboyutlu görüntü kaskını giyerek kışladan hiç çıkmadan arazideki tankı kullanabilsin.
adam oturduğu yerden mars yüzeyindeki aracı kullanabiliyorsa bu da mümkündür.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 01 Nisan 2006 06:40 
Akıncılar
Kullanıcı avatarı

120mm topu olsun ve ileride sorunsuz 140mm ile degistirilebilsin
co-axial mg 12,7mm olsun
kule ustunde 2x7,62mm bulunsun
yine kule ustunde 2xHellfire ile ayni kaideye monteli 20mm bulunmasini isterdim
yakin hava savunmasi icin kule ustune 2xstinger veya kule arkasina ilave bir mekanizma ile 2x2stinger lanceri monte edilmesini isterdim
aslinda motorun onde olmasini ve tank personeli disinda da asker tasiyabilmesini ve arkada cikisi olmasini isterdim boylece tanksavar silahi, 120mm-81mm havan tasiyan askerler araziye veya agir makinalilar tasiyan askerler kente yayilabilirdi, yine bu askerler mayin temizleme sistemlerini de kullanabilirdi, personel icin degil ama zirhlilar icin mayinli bolgede yol acan roket sistemi biraz buyuk ve tank icine alinabilir gerektiginde cikarilarak bu birlik tarafindan kullanilabilir olmali.
muhimmat haznesinin en az 48 rakami icin yeterli olmasini isterdim
ve ayrica uzaktan kontrollu robotik kucuk paletli veya tekerlekli araclarin tank birliklerine eslik etmesini ve bunlarin paletli zirhli araclardaki operasyon unitelerinden kontrol edilmesini isterdim, bu araclara optik cihazlar ve Spike benzeri ATMler veya zirh delici mermiler atan 20-25mm lik toplar yerlestirilebilir ve tanklarin biraz onunde araziye yayilabilirler.
ayrica tank birligine kisa mesafeli UAVlari tasiyan ve kontrol eden zirhli araclarin eslik etmesini isterdim ornegin her 20 tanklik birlige 4-6 cok kisa mesafeli UAV tasiyan zirhli paletliler eslik ederse tanklarin hedeflerini tanimlarlar ve gercek zamanli bilgiyi aninda tanklara iletirler, ayni zamanda belki ilave ekipman ile hedefleri tanklardaki ve onlara eslik eden ve TOW degil ama Hell tasiyan Zirhlilardaki Hellfire fuzeleri icin aydinlatabilirler, elbette ayni zamanda roket ve topcu icin hedef gosterirler.

Resim

En son Kay tarafından, 23 Kasım 2006 21:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 02 Nisan 2006 04:55 
Akıncılar
Kullanıcı avatarı

ayrıca laser ikaz sistemi ve sis bombaları yanı sıra laseri bloke edecek ozel sis bombaları
IFF sistemi
ve tank birligine eslik edecek radarlı AAG-SAM konfigurasyonlu zırhlılar -Tunguska benzeri. (tanklarda stinger duslesem bile...)

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Haziran 2006 22:06 
Yeniçeriler

satın dedıgı alet herhalde dunyanın en ıyı tankı olur.uzerınde hem antı aır hem antı tank fuzelerı olan bır tank mukemmel bır arac olur.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Haziran 2006 22:58 
Kayıtlı Kullanıcı

bence siz onu bunu birakinda Türk tanki nasil olacak cevabını verin

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 27 Temmuz 2006 20:54 
Yeniçeriler
Kullanıcı avatarı

birde tankın mürettabatı olursa tank patlamadan kaçarlarsa yanlarında lazer kılıç olsun.tanka fırlatma koltuğu takalım.tankta jet motoru gemilerdeki gibi veya vstol gibi bişi

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2006 15:17 
Genel Yetkili
Kullanıcı avatarı

Mantıklı birşey desekde zırvalamasak(kimileri için sert kaçabilir).Ben Türk tankının challanger tarzı bir tasarıma sahib olmasını isterim değişiklik olarak yanzırhın(Kule kısmı) düz değil 30 derecelik bir açısı olsa harika olur.Tankın egzos sistemide bence en az 3 parça halinde yapılmalı hem değişmesi kolay olur hemde koruması(Leo2lerin tek parça olduğu için tank yedek zırh taşıyamıyor).Leo2 tarzı aşağı doğru uzanan bir ön zırha karşıyım gövdeyle kule arasında açıklık bıraktığı için çok tehlikeli ayrıca L55'de ısrarlıyım.Merkavalar gibi bir dahili havan topu sistemi kesinlikle olmalı oto-loader kullanılmasını istemiyorum.Makinalı tüfeklerinin 50cal. olmasını istiyorum.Ama en önemlisi palet sistemi mutlaka sağlam olmalı doğunun arazi yapısı çok engebeli.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2006 15:22 
Kayıtlı Kullanıcı

benim tanklar gibi olsun yeter :D
http://www.trmilitary.com/forum/viewtopic.php?t=804

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2006 17:20 
Genel Yetkili
Kullanıcı avatarı

SKYWOLF'un tasarımları çok doğru ve dehşet verici.Senin bunları herhangi yetkiliye gösterme imkanın yok mu?

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2006 17:33 
Kayıtlı Kullanıcı

çoğu firma gördü.
fnss biraz ilgilenir gibi oldu.
askerler ise bu zamanın ilerisinde dediler.
sonuç da lafda kaldı herşey.
şu an üzerlerinde çalışacak zamanım da yok :cry:

En son SKYWOLF tarafından, 28 Temmuz 2006 17:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2006 17:33 
Kayıtlı Kullanıcı

malesef

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2006 18:15 
Genel Yetkili
Kullanıcı avatarı

:cry: :cry: :cry: Harbiden üzüldüm Skywolf.Keşke birileri ilgilense yazık.Proje tasarımı gerçekten zor bir iş ve inanın mliyeti çok yüksek senin tankının projeleştirilmesi harbiden harika olurdu.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2006 18:25 
Kayıtlı Kullanıcı

üzülmeee.

bu hayat değmez üzülmeye.
elbet bir gün bizden birileri çok daha güzellerini yapacaklardır.
artık milletim yavaş yavaş uyanıyor ne de olsa :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 28 Temmuz 2006 18:30 
Genel Yetkili
Kullanıcı avatarı

İnşallah skywolf benim inancım sonsuz.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2006 19:31 
Genel Yetkili
Kullanıcı avatarı

Çinin böyle bir projesi adamlar vazgeçmiş çok batı tipi diye bence çok güzel tam böyle bir tank yapsan çok iş yapar.

Resim

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 30 Temmuz 2006 23:50 
Yeniçeriler

Bence bizim Tank hem disel hem elektro motorla calisan birsey olmasi lazim, herkezin bildigi gibi de bir tank cok ses eder, sincirinden cok motor sesi duyulur, böylece cok sesis olur ve bir baska avantajda termal kamerayla daha zor görünür.

Hem cok büyük olmamasi lazim, yani bir Leopard gibi, böylece daha cevik ve hizli olur.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 31 Temmuz 2006 18:41 
Uzaklaştırıldı
Kullanıcı avatarı

Dizel olsun bu çok önemli titanyum kaplama olsun ayrıca m1 abrams ve leo 2a5 teki gibi bir top tareti olsun

(((((((süpersonik olsun kanatlı olsun uçsun hatta olursa yüzsün unutmadan ayada çıkarsa iyi olur))))

ZORU BAŞARIRIZ İMKANSIZ İSE BİRAZ ZAMAN ALIR

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 84 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3, 4  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: hawkerx, mskaya, Nutuk, Splash, yalniz adam ve 3 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz

Git: