Türk Savunma Sanayii Tartışma Forumu

Tam Bağımsız Bir Türkiye İçin Yerli Savunma Sanayii
Sistem saati: 07 Eylül 2010 22:04

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 62 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki
Yazar Mesaj
 İleti başlığı:
İletiTarih: 08 Ağustos 2006 22:59 
Yeniçeriler

UYARILAR: (0%)
kullanılmıyor parçalara ayrılmış ne demek oluyor işe yaramaz demekki öleyse buraya yazmanın bir anlamı yok

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 00:48 
Akıncılar Onur Üyesi
Kullanıcı avatarı

CAKAL yazdı:
benin duydugun kadariye Türkiye Abrams Tanklarini almak istiyor. Bu dogrumu?

2003'te Irak Savaşı öncesinde meşhur teskere geçseydi epey bir miktar M-1 hibe veya FMS kredisi ile alınacaktı, en azından ABD'nin bu yönde teklifi vardı. 2. el Leopard 2 alımı göndeme gelince de benzer teklif yapıldı diye biliyorum ama şu aralar böyle bir girişim (en azından sıcak) yok.

Bu arada ilk 6 adet Leopard 2A4 bir süre önce testler için teslim edilmiş durumda.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 01:11 
Kayıtlı Kullanıcı

ne diim

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 06:23 
Yeniçeriler
Kullanıcı avatarı

Tür-küt yazdı:
tacops yazdı:
Şu tankları görünce utanıyorum ya 70 milyonluk ülkeyiz bir tank yapamadık yıllarca birileri uyuttu bizi.

bu boka yaramz türkler almanyada bi lobby yapabilse, ozaman biz 100% LeopardA6 Türkiyede ürete bilcektik.

Ne demek istiyorsun yani, bende mi bi boka yaramiyorum :?: , almanyaya gel de yasa bastan, burasi nasil mis, ordan agzini acmak ve sacma konusmak kolaydir. Lütven terbiyene takil :x . Sanki Almanyada yasamak kolaymis gibi bir mantiga sahibsin, buralarda yani almanyada Türk irkciligi cok büyük, burda nerde lobby acarsin, kolaysa sen gel yap.

Lobby acmak o kadar kolay degil, almanyadaki Türkler sanki güzel yasamayi yani gece hayat olsun vs. birakip yüksek mevkilerde ve mesleklerde mi calisacak saniyorsun, cünkü ne zaman yüksek mevkilerde ve yahut meslekdesin yani güc sahibi o zaman Lobbyni gelistirirsin. Cünkü bu Batinin bize, yani Türk miletine hic yaramiyor, tek bizi daha fazla tembelestiriyor ve hep daha fazla güzel hayat yasama mantiklan, gencler ne meslek yapasi geliyor ne de okula gitmeyi ve bunlar da mevcut olmayinca birak lobbyyi Türkler Ekonomik olarak zaten Almanyaya bir sey yaramayacak yakinda.

Lobbymiz olsa bile sanki Almanyayi Leopard 2 leri satmaya mi zorlayabilecegiz, hayir, cünkü almanlar zaten Türklere karsi tedirgin ve biraz da düsmandirlar.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 09:28 
Akıncılar

Turkishwarlord takma kafana
aldirisa gelmez

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 09:32 
Yeniçeriler
Kullanıcı avatarı

TurkishWarLord, bu Tür-Küt'ün genelde yaptığı bir şey. Büyüyünce düzelir (yaşça küçük olduğunu tahmin ediyorum. Başka türlü bu şekilde konuşamaz). Takma kafana.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 10:32 
Kayıtlı Kullanıcı

tanklarımızın durumu gerçekten berbat.
hatta tatbikata bile giderken çok sayıda tank yolda arızalanıyor.

ancak son yıllara savunma sanayii müsteşarlığı iyi şeyler yapıyor.
gelecekte ordumuz kendi teknolojimizle ürettiğimiz silahlarla donatılacak.
buna eminim.
savunma sanayiimiz artık, avunma sanayii olmayacak.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 11:50 
Kayıtlı Kullanıcı
Kullanıcı avatarı

Türkiye'nin az ve öz tank sayisi olmasi lazim...bilmem kac bin... tank varmis neye yarar.... almanyanin tank sayisina bakin...adamlarin sade 350 tane leopard tanki var ...

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 11:53 
Kayıtlı Kullanıcı

zaten günümüz savaşlarında tankların önemi epey azaldı.
TSK da bu nedenle elindeki eski tankları,
daha az sayıdaki modern tanklarla değiştirmeyi,
buna karşılık olarak da fazla sayıda taarruz helikopterine sahip olmayı planlıyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 11:59 
Kayıtlı Kullanıcı
Kullanıcı avatarı

evet o eski hurda tanklarida ekonomiye kazanindirilmali ve eritilmeli... yada tatbikatlarda vurulmak icin kullanilmali :)

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 12:02 
Kayıtlı Kullanıcı

eski tankları eriterek, diğer tanklara yedek parça falan yapıyorlar.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 12:03 
Kayıtlı Kullanıcı
Kullanıcı avatarı

Bence de tatbikatlarda vurulmak için bekletsinler veya şehirlere gösteriş için diksinler önceden THK eski uçaklarını dikiyorlardı :D.

SAYGILAR...

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 17:36 
Yeniçeriler
Kullanıcı avatarı

kbekar yazdı:
TurkishWarLord, bu Tür-Küt'ün genelde yaptığı bir şey. Büyüyünce düzelir (yaşça küçük olduğunu tahmin ediyorum. Başka türlü bu şekilde konuşamaz). Takma kafana.

Sagolun arkadaslar ama öyle degilmi bilmeden konusuyor ve azarliyor beni.

kbekar sen Trabzonlumusun, cünkü bende Trabzonluyum da :D. Trabzonun neresinden sin, ben Yomradan geliyorum.

Yani Hemseri sayiliriz demi :wink:

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 17:51 
Yeniçeriler
Kullanıcı avatarı

Akrep06 yazdı:
türkiyenin az ve öz tank sayisi olmasi lazim...bilmem kac bin... tank varmis neye yarar.... almanyanin tank sayisina bakin...adamlarin sade 350 tane leopard tanki var ...

Yok hayir bence yanlis, cünkü Almanyayi Türkiyeylen kiyaslamak bastan sona yanlis, Almanyanin etrafinda artik düsman yok ve DDR(Dogu Almanya) da yok artik yani Komunizim tehdidi ve bu yüzden binlerce Tanka gerek yok, ama bize binlerce modern Tank lazim, hem kendimizi korumak icin ve disariya da kuvvetli bir Silahli Kuvvetlerimiz oldugunu da göstermek icin, cünkü eger bizim tek diyelim 500 modern AMT olursa cok bir seye yaramaz, Suriyem, Irak ve Iran en büyük tehditler ve bunlara karsi 500 AMT lan kazanamazsin, cünkü bir yerde ne kadar gelismis Tankin olursa olsun, bir yerde azimetrik Savas yüzünden o Teknoloji bir seye de yaramiyor örnek ABD-Irak. Bir de ABD 500 degil 1000den fazla AMT bulunduruyor. Ve Yunanistani da unutmayalim ve Türkiye daha BM ve NATO görevleri aliyor baska ülkelerde ve orda da Tank lazim. Kac bin Tank varmis ne ise yarar, hayir eger modernlerse ozaman binlerce AMT cok ise yarar. Savasi bile engeleye bilir cünkü, etrafimizdaki ülkeler düsünür, sunlara bak tek öyle binlerce AMT tanki degil de modern AMT lari var. Örnek Israil 3000 fazla modern AMT tanklari var ve hic bir Arap ülkesi 6 Mio. luk Israil le karsi Savas etmek istemez. Misir, Suriye, Ürdün, Libnan bile toplam en az 6-7 bin AMT lari var ama Israelin 3000 AMT larina karsi yinede kaybederler. Düsünsenize Israilin Asker sayisi 150-165 bin arasi ve toplam 3000 den AMT Tanklari var ve diger 9000 Tanklari daha var, yani Israilin bile Türkiyeden fazla Tanklari var, ama onlarin Ordulari en az 2-3 kat daha kücük. Bu yüzden ben baska düsünüyorum, tabiki Düsüncenize karsi saygi duyuyorum arkadaslar :wink:

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 17:56 
Kayıtlı Kullanıcı
Kullanıcı avatarı

Bence hava kuvvetlerimiz iyi olursa tanklara çok fazla ihtiyaç duymayız diye düşünüyorum T-90 lara ne oldu f-15 lerle köşe kapmaca oynadılar.

SAYGILAR...

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 17:58 
Yeniçeriler
Kullanıcı avatarı

SKYWOLF yazdı:
buna karşılık olarak da fazla sayıda taarruz helikopterine sahip olmayı planlıyor.

burda sana katilmiyorum kardes :D cünkü Tankin varmi ozaman bir köy, kasaba, sehir Feth edersin. Az Tanklan cok bir sey yapamazsin, cünkü Tanklar Askerler icin Celik gibi geliyor, tabiki Taaruz helikopterleri Tanklari imha edebilirler, ama AMT kendi basina gitmiyecek ya yani, AMT, ZMT ve ATILGAN ve ZIPKIn ve diger Hava Savunma Tanklarinlan beraber olmalari lazim, imha edilmeme riski en aza insin diye. ABD de Generaler bile söylüyor, Tanklar her zaman cok önemli bir konumda olacakdir, evet Ucaklar, Helikopterler, Gemiler iyi cok kuvvetli Ates gücüne sahibler ama bir ülkeyi tek Asker ve Tanklarnan Feth edebilirsin yada Zafere ulasabilirsin, baska türlü olmuyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 18:05 
Yeniçeriler
Kullanıcı avatarı

Hiram yazdı:
Bence hava kuvvetlerimiz iyi olursa tanklara çok fazla ihtiyaç duymayız diye düşünüyorum T-90 lara ne oldu f-15 lerle köşe kapmaca oynadılar.

SAYGILAR...

kardes sen galiba F-16lari diyorsun, cünkü F-15 tek Hava-Hava Savasci Ucaklari ve Hava-Yer bombardimani yapma kabiliyeti yok, bu yüzden zaten F-15 dünyanin en iyi baska ucaklara karsi savasci ucagi sayiliyor. Hem F-15in Tarihinde hic bir zaman bir F-15 savasda imha edilmedi bu da bir neden.

Sorum va Kardes bir ülke Ucaklarnan Feth yada o ülkeye karsi Zafere ulasabilirmisin, tek agar zarar verebilirsin, ayni su an Israilin Libnana yapdigi gibi, ama eger Asker ve Tanklarnan girisimezse ozaman yada cok az Asker ve Tanklarnan Savasilirsa ozaman hic bir seye yaramaz ve bu yüzden Asker ve Tankin önemi cok fazla dir kardes.

Tabiki senin düsüncene saygi duyuyorum :wink:

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 18:06 
Kayıtlı Kullanıcı

TurkishWarLord yazdı:
Akrep06 yazdı:
türkiyenin az ve öz tank sayisi olmasi lazim...bilmem kac bin... tank varmis neye yarar.... almanyanin tank sayisina bakin...adamlarin sade 350 tane leopard tanki var ...

Örnek Israil 3000 fazla modern AMT tanklari var ve hic bir Arap ülkesi 6 Mio. luk Israil le karsi Savas etmek istemez. Misir, Suriye, Ürdün, Libnan bile toplam en az 6-7 bin AMT lari var ama Israelin 3000 AMT larina karsi yinede kaybederler. Düsünsenize Israilin Asker sayisi 150-165 bin arasi ve toplam 3000 den AMT Tanklari var ve diger 9000 Tanklari daha var, yani Israilin bile Türkiyeden fazla Tanklari var, ama onlarin Ordulari en az 2-3 kat daha kücük. Bu yüzden ben baska düsünüyorum, tabiki Düsüncenize karsi saygi duyuyorum arkadaslar :wink:

arapların israile saldıramamasının nedenleri israilin tanksayısından daha ziyade başka silahlara da sahip olması bence. bunlar arasında nükleer silahlar da unutulmamalı. bir de geçmişte yenemedikleri israilden çekiniyorlar. ayrıca abileri abd öyle istiyor.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 18:07 
Kayıtlı Kullanıcı

üstelik israillin asker sayısı 150- 160 binden çok daha fazla

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 18:11 
Kayıtlı Kullanıcı

TurkishWarLord yazdı:
SKYWOLF yazdı:

burda sana katilmiyorum kardes :D cünkü Tankin varmi ozaman bir köy, kasaba, sehir Feth edersin. Az Tanklan cok bir sey yapamazsin, cünkü Tanklar Askerler icin Celik gibi geliyor, tabiki Taaruz helikopterleri Tanklari imha edebilirler, ama AMT kendi basina gitmiyecek ya yani, AMT, ZMT ve ATILGAN ve ZIPKIn ve diger Hava Savunma Tanklarinlan beraber olmalari lazim, imha edilmeme riski en aza insin diye. ABD de Generaler bile söylüyor, Tanklar her zaman cok önemli bir konumda olacakdir, evet Ucaklar, Helikopterler, Gemiler iyi cok kuvvetli Ates gücüne sahibler ama bir ülkeyi tek Asker ve Tanklarnan Feth edebilirsin yada Zafere ulasabilirsin, baska türlü olmuyor.

tansavar silahlar o kadar gelişti ki artık. abd li generallerin tanklarını son körfez savaşında gördük. artık savaşlar savaş alanlarında değil, kentlerde. bu nedenle bir tank için tehditin nereden geleceği belli değil. her köşeden biri çıkıp bir füze atabilir. tankların önemini herşeyi sorduğumuz gibi abd lilere sormaya gerek yok.

durumları ortada. :wink:

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 18:18 
Kayıtlı Kullanıcı
Kullanıcı avatarı

tanklar artik eski önemi yitirmistir... ucaklar ve atak helikoterlere tanklar sanki acik büfe...

hava sahasini elde bulunduramayan isterse elinde dnyanin en iyi 100 bin tanki olsun birseye yaramaz... o zaman sade mühimat bitirmek icin ortada gezen hedef aktasi sayilir...

ilk öncelik hava savunmasi yani ucaksavar ve savas jetleri... ardindada... insallah kisa zamanda yürürlüge girer atak helikopterleri... bunlari iyi kullandiktan sonra tanklar acik alanda ise yarar... yoksa elde tutulan hurda sayilir... irak tanklarina bakin biraz kumdan namlusunu cikardi kafasina yedi bi hefire bilmeme ne kadari havadan düsen bombalar...

aynisi simdik amerika icin gecerli... cok kolay ve hanntal hedef tahtasi irakta...

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 18:19 
Kayıtlı Kullanıcı
Kullanıcı avatarı

M1A2 tankları Irak ta çerez gibi yenmeye başladı ben şahsen tank işine fazla sıcak bakmıyorum ama SKYWOLF un yazdıklarına da sıcak bakıyorum bakalım zaman gösterecek.

SAYGILAR...

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 18:28 
Yeniçeriler
Kullanıcı avatarı

SKYWOLF yazdı:
TurkishWarLord yazdı:
SKYWOLF yazdı:

tansavar silahlar o kadar gelişti ki artık. abd li generallerin tanklarını son körfez savaşında gördük. artık savaşlar savaş alanlarında değil, kentlerde. bu nedenle bir tank için tehditin nereden geleceği belli değil. her köşeden biri çıkıp bir füze atabilir. tankların önemini herşeyi sorduğumuz gibi abd lilere sormaya gerek yok.

durumları ortada. :wink:

Hayir, sende haklisinda kardes ama bir ülke feth etmek icin her zaman büyük bir orduya ve Tank sahibi olman lazim, tabiki modern. Ve bende ABD gicik kapiyorum ama dogru söylüyorlar. Benim istedigim tek Türkiye'nin 1000 degil en fazla 2500 AMT olmasi bu okadar da cok degil bizim geostratejik konumumuzda.

Ben zaten ilk yazdigmda söyle demistim tamam simdilik kücültülsün ama eger Türkiye Dünya Gücler arasina girmek istiyorsa ozaman tek kücük ve modern hizli orduya degil, büyük korku ve saygi sacabilen ve cok sayida askerlen tek bir yerde degil 3-4 yerde olabilmek tamam bir Dünya Gücü yapabilir tek. Evet Türkiye simdilik tek Savunma Amacigylan TSK gelistirmek istiyor ama ileride daha büyük bir Ordumuz olmasi lazim.

Evet Israilin tabiki 160 bin den daha fazla askerleri var, ama simdilik aktif olan asker sayisini söyledim, yoksa Israilde her 5 kisiden birisi Askerdir :wink: , yani kolay hesap en az 1 Mio. Askerleri var her an savasmaya.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 18:30 
Kayıtlı Kullanıcı

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

Resim

arkadaşlar, dünyanın en büyük ordusuna sahip abd, sahip olduğu yüksek teknolojiye ve gelişmiş hava araçlarının hava desteğine rağmen, ellerinde sadece hafif silahlar bulunan ıraklı direnişçilere karşı oldukça fazla sayıda tank kaybetti. hem de öyle üç beş tane değil, yüzlerce.

tankların savaş alanlarında üstün oldukları devir artık kapanmıştır.

Sayfa başı
 Profile bak  

İleti başlığı:
İletiTarih: 09 Ağustos 2006 18:38 
Uzaklaştırıldı
Kullanıcı avatarı

Heralde siz sadece anti tanklar gelişiyor sanıyorsunuz tanklarda kendini geliştiriyor atk helinin .mına k.oyacak güçte anti air silahlar taşıyorlar rpg7 ile tankı b.k vurursun zırhını delemezsin ancak erxy gibi silahlarla vurabilirsin atrıca tamamen parçalayamazsın hasar verirsin geçici süreliğine devre dışı bırakırsın okadar resimlere bakın anlarsınız ve artık tanklar mayınlara karşı çok dirençli gelen roketi tespitte edebiliyorlar Tank süvari gibidir okçular süvariyi vurur ama süvari okçuyu tutarsa .mı.a k.yar

Sayfa başı
 Profile bak  

Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 62 ileti ]  Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

Tüm zamanlar UTC + 2 saat [ DST ]

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: MSN [Bot], zayfin ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi değiştiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz
Bu forumda dosya ekleyemezsiniz